top of page

 Common Questions                                                                                  

E: book@2Gstudiophotography.com

T: +306955664333 (Rania)

Κάλυψη:

 

Δε με ενδιαφερει η καλυψη ετοιμασιας του μωρου, αλλαζει η τιμη;    

Η προετοιμασία του μωρού σας συνισταται από την εμπειρία μας να καλυφθεί γιατι το μωρό θα είναι σε ένα ήρεμο και πιθανότατα γνώριμό του περιβάλλον στο οποίο νιώθει οικεία, επομένως θα εξοικοιωθεί πολύ πιο σύντομα και εύκολα με το φωτογράφο κι εκείνος θα μπορέσει να ε΄χει τα επιθυμητά πορτραίτα καθώς και υλικό που εφ’ όσον ανεξαρτήτως άλμπουμ θα έχετε στη διάθεσή σας, θα εκτιμηθεί πολύ επό μεριάς σας καθότι δεν είναι πιθανό να έχετε τόσο καλές λήψεις του μικρού σας από επαγγελματία φωτογράφο!Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε την κάλυψη αυτή θα το σεβαστούμε σαφώς, μα δεν θα αλλάξει κάτι στην τιμή χρέωσης των υπηρεσιών μας, εφ‘ όσον είναι μια υπηρεσία που παρέχεται απο εμάς ΔΩΡΕΑΝ με γνώμονα το να παραδόσουμε το καλύτερο δυνατό υλικό φωτογραφικά σε εσάς!

 

Αντί της κάλυψης  ετοιμασίας του μωρού μπορείτε να καλύψετε τη δεξίωση;

Καταλαβαίνετε με βάσει και τα προαναφερθέντα ότι η κάλυψη της προετοιμασίας έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό και προδιαγραφές οπότε δεν μπορεί να γίνει συσχέτιση με κάποιο άλλο αντικέιμενο κάλυψης της ημέρας. Επίσης, είναι μια μικρή μονο χρονικά “παράκαμψη” για το φωτογράφο σ το χρόνο που ήδη είχε σκοπό να σας αφιερώσει και τον οποίο έχετε συμφωνήσει, επομένως δεν υφίσταται κάποια ρεαλιστική πιθανότητα αντικατάστασης αυτής με χρόνο κάλυψης στη δεξίωση που θα λάβει χώρα σε διαφορετική τοποθεσία μετά την τελετή και όπου από εμπειρίας μας, για μεγάλο χρονικά μέρος της αρχικά το μωρό σας θα είναι είτε εξαντλημένο, είτε αποκοιμισμένο, ή ανήσυχο, οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα καλλιτεχνικής φωτογράφισής του!

 

Αντί της κάλυψης ετοιμασίας του μωρού μπορεί να γίνει φωτογράφιση επόμενης μέρας;

Πρόκειται για 2 διαφορετικές σε είδος και σε περιεχόμενο φωτογραφίσης που δεν υπάρχει συσχέτιση ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αντικατάσταση της μίας με την άλλη!Όπως δουλεύει το studio μας τις next day φωτογραφισεις των βαπτισεων, αφιερώνει σαφώς περισσότερο χρόνο απ’ ότι συνληθως διαρκεί η προετοιμασία του μωρού τη  μέρα της βάπτισης, επιλέγει εξωτερικές τοποθεσίες με τοπίο φυσικής ομορφιάς αντί εσωτερικών χώρων και το μωρό σας φοράει τα βαπτιστικά του ρούχα, αφού ουσιαστικά αφορά μια καλλιτεχνική φωτογράφιση άμεσα συνδεδεμένη με τη βάπτιση!

 

Μπορώ να επιλέξω τον φωτογράφο μου;

Ο φωτογράφος που θα αναλάβει την κάλυψή σας θα είναι ο άμεσα διαθέσιμος και πλέον κατάλληλος βάσει λειτουργότητας και εμπειρίας του studio για την καλύτερη εξυπηρετηση σας.Δεν μπορείτε να προκλείσετε τον φωτογράφο σας παρά μόνο να δηλώσετε προτίμηση και να γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια εξυπηρέτησής σας από μεριάς μας. Εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια τους συνεργάτες μας στη φωτογραφία καθώς έχουμε φροντίσει να λάβουν την απαιτούμενη εκπαίδευση & σε κάθε περίπτωση η τελική επεξεργασία όλων των φωτογραφίσεων να γίνεται από και στο studio και η τελική εκτύπωση αυτής σε ένα από τα καλύτερα εργαστήρια στην Ελλάδα.

Αναλαμβάνετε κάλυψη δεξίωσης;

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι βαπτίσεις είναι πρωινές προς μεσημεριανές ώρες και σε ημέρες που τα συνεργεία μας έχουν ήδη κλεισμένη δουλεια σε γάμο ακολούθως οπότε τα χρονικά περιθώρια είναι τόσο στενά που δεν αφήνουν πολυτέλεια χρόνου για κάλυψη πέραν της τελετής.Ο σημαντικότερος λόγος όμως που δε συνιστούμε στους πελάτες μας να κλείσουν περισσότερες ώρες τα συνεργεία μας για κάλυψη και της δεξίωσης είναι ότι ο πρωταγωνιστής της μέρας-το μωράκι σας υφίσταται ταλαιπωρία και κούραση με το μυστήριο του βαπτίσματος που απο την εμπειρία μας για τις επόμενες 2 με 3 ώρες θα θέλει η να κοιμηθεί ή θα έχει γκρίνια γιατι έχει βγει εντελώς εκτός προγράματος οπότε δεν θα υπάρχει ωραίο αποτέλεσμα φωτογραφικά ή θα είναι εν πάσει περιπτώσει ελλιπές.Ακόμη, στη δεξίωση της βάπτισης που δεν ακολουθείται κάποιο “τελετουγικό” όπως συνιθίζεται στο γάμο, περαν της απαθανάτισης του στολισμένου τραπεζιού ευχών για κάποιες ώρες δεν συμβαίνει κάτι αξιοσημείωτο καλλιτεχνικά από φωτογραφικής σκοπιάς, καθώς ο κόσμος γευματίζει και συζητάει μόνο. Μια όμορφη φωτογραφία σε καλη αναλυση απο  το στολισμο σιγουρα θα μπορειτε και οι ιδιοι η το συνεργειο διακοσμησης να εξασφαλισετε, ωστε να σας την επεξεργαστουμε δωρεαν στη συνεχεια για να μπει στο σλμπου αν το επιθυμειτε!Τελος, σε περιπτωσεις που τα δρωμενα της δεξιωσης ειναι μεγαλης σημασιας για εσας και υπαρχει διαθεσιμος φωτογραφος να αναλαβει την καλυψη τους, συμφωνειτε κι αυτο εξ’ αρχης στο “Ραντεβου Βάπτισης” και χρεώνεται με βάση την ώρα παρουσίας του στο χώρο της δεξίωσης.

 

Αναλαμβάνετε και video κάλυψη;

Το studio μας διαθέτει κορυφαίους με σημαντικές βραβεύσεις φωτογράφους, που όμως δεν είναι κινηματογραφιστές ή βιντεογράφοι. Θα ήταν μάλλον αδύνατον να είναι εξίσου καλοί και στα 2.Μπορούμε όμως αν δεν έχετε κάποιον υπ’ όψιν να σας συστησουμε άτομα που εχουμε συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν και εκτιμούμε τη δουλειά τους και το έργο τους από καλλιτεχνικής άποψης και αφού κάνετε την εκτίμησή σας αν συμφωνείτε να προ-κλείσουμε τις υπηρεσίες τους για λογαριασμό σας!

 

 

 

Album- Εκτυπώσεις:

 

Είναι το ψηφιακό album ανθεκτικό ή μπορεί να μου χαλάσει;

Τα ψηφιακά album πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικές κατασκευές. Αν έχετε συναντήσει το αντίθετο, κάτι δεν πήγε καλά! Η ποιότητα στη δουλειά που παραδίδουμε είναι για εμάς το Α και το Ω. Επομένως, τα album μας είναι εξαιρετικής κατασκευής αλλά και μοναδικής αισθητικής. Ως καλλιτέχνες-δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα. Γι ‘ αυτό, έχουμε αναθέσει την εκτύπωση και βιβλιοδεσία των album μας σε έναν από τα καλύτερα εργαστήρια φωτογραφίας.

Διαλέγω εγώ ή εσείς φωτογραφίες για το album;

Συστήνουμε στους πελάτες να επιλέξουν εκείνοι καθώς οι φωτογράφοι μας καλύπτουν μεγάλο εύρος ωστε να επιλέξετε με βάσει το προσωπικό σας καθαρά γούστο και ύφος. Επίσης, είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση η βαρύτητα που θα δώσετε σε αριθμό φωτογραφιών που θα αφορούν την προετοιμασία ή τις οικογενειακές ή την τελετή κοκ. Όπως και το ποια άλλα πρόσωπα (συγγενείς και φίλοι) περαν των άμεσα ενδιαφερομένων-μωρού & νονού- επιθυμείτε να παρουσιάζονται στο αλμπουμ σας. Παρ’ όλα αυτά, το ποιός θα κάνει την τελική επιλογή θα το επιλέξετε εσείς! Σε κάθε περίπτωση πριν τυπωθεί το album σας θα το δείτε, σε ψηφιακή προεπισκόπηση, ώστε αν κάτι δεν είναι όπως το ονειρευτήκατε, να το αλλάξουμε. Σε περίπτωση που κατά τη συμβουλή μας, επιλέξετε μόνοι σας, θα σας δώσουμε κατευθύνσεις και συμβουλές, καθώς και υλικό που θα σας βοηθήσει.

 

Μπορώ να εκτυπώσω φωτογραφίες από τα δείγματα;

Από τα δείγματα, δε θα σας το συστήναμε! Είναι σε ανάλυση καταλληλη για προβολη και οχι για εκτυπωση-  με σκοπό να μπορείτε να τις βλέπετε γρήγορα και άνετα για να αποφασίσετε ποιές θέλετε να μπούν στο album. Όταν  ολοκληρώσουμε τη συνεργασία μας, μαζί με το άλμπουμ και τις εκτυπώσεις σας, μπορειτε να παραλαβετε όλο το ψηφιακό αρχείο σε πλήρη ανάλυση (ότι είναι στα δείγματα αλλά και ότι ως τότε θα  έχουμε επεξεργαστεί για εσάς, με το αντίστοιχο  ρετους) ΔΩΡΕΑΝ ως 3 μήνες μετά την παραλαβή των συμφωνηθεντων.  

 

Πόσο καιρό μετά θα έχω υλικό/ άλμπουμ;

Ο μεσος χρόνος παράδοσης τελικού προϊόντος (άλμπουμ) για το στούντιό μας είναι σε 3-5 μήνες απο την ημερομηνια της βάπτισης. Αν η βάπτιση του μωρού σας δεν ειναι στο peak της σεζον και διαλεξετε νωρις φωτογραφιες, μπορειτε να παραλαβετε ακομη και σε 2 μολις μηνες μετα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο συνεπείς θα είστε με την επιλογή των φωτογραφιών που θα επεξεργαστούμε για εσάς.Στην ακραία περίπτωση που δεν καταφέρετε να επιλέξετε ως τον Φεβρουάριο του ερχόμενου έτους, το studio θα κάνει την επιλογή για εσάς σε μια προσπάθεια να παραδόσει όλες τις δουλειές της σεζόν πριν ξεκινήσει η επόμενη (Απρίλιος-Μάιος επόμενης χρονιάς)

 

 

 

Booking-Πληρωμή κλπ:

 

Τι χρειάζεται για να “κλείσουμε”;

Αφού έχουμε καθορίσει ακριβως τι θα παραλαβετε απο το studio και ποιά είναι η τελική τιμή θα συμπληρώσουμε τη “Συμφωνία Βάπτισης”, οπου αναγράφονται ολες οι λεπτομερειες της συνεργασιας μας. Τότε , θα γίνει η καταβολή της προκαταβολής ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ημερομηνιας.

Προκαταβολή- Τρόπος πληρωμής

Η πληρωμή γίνεται σε 3 δόσεις. Η προκαταβολή αφορά στο 35% περίπου του συμφωνηθεντος  και κατατίθεται με την υπογραφή της συμφωνίας βάπτισης. Η δεύτερη δόση (επόμενο 35%) 3-4 ημέρες πριν την τελετή, στο ραντεβού οπου θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της μέρας. Η εξόφληση με την παραλαβή των δειγμάτων, όταν σας ειδοποιήσουμε πως ετοιμάσαμε την online gallery σας.

 

Καλύτερη τιμή

Γνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε, εχουμε ήδη φροντίσει για τις καλύτερες δυνατές τιμές για τους πελάτες μας. Χωρίς να ρίξουμε στο ελάχιστο την ποιότητα,  των υπηρεσιων και προιοντων, και χωρίς να κάνουμε περικοπές από την συνεχή εκπαίδευση των μελων, έχουμε διαμορφωσει έτσι τις επιλογές σας ώστε να βγειτε απολυτα κερδισμενοι στην αποδοση της σχεσης τιμης-ποιοτητας. Φροντισαμε μάλιστα, να υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις για κάθε τσέπη, ώστε για εκείνον που τον ενδιαφέρει  η ουσία να παραλάβει άρτιο υλικό στην πιο αξιοπρεπή μορφή του αλλά και επιλογές με πιο ιδιαίτερο στυλ και design για όσους θέλουν να κάνουν η διαφορά και το κάτι παραπάνω! Το κοστος του φωτογραφου βάπτισης αλλωστε, δεν ειναι ενα εξοδο, αλλα μια επενδυση ζωης που μάλιστα δεν αφορά άμεσα εσάς αλλά το παιδί σας! Όλοι προσπαθούμε για τα παιδιά μας να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό- σε κάθε περίπτωση πάντως σίγουρα θα θέλετε μέχρι να έρθει η ώρα που θα αντιλαμβάνετε πλήρως, να υπάρχει υλικό καλής ποιότητας, περιεχομένου και αντοχής ώστε να παραμείνει ακμαίο και σύγχρονο για αυτή τη στιγμή!

 

Οι τιμές είναι τελικές;

Όλες οι τιμές σε έντυπα και τιμοκαταλόγους συμπεριλαμβανουν Φ.Π.Α. 24%.

Σε ακτινα 30 χλμ. από τα Ιωάννινα καλύπτουμε χωρίς επιβάρυνση για τα μεταφορικά μας έξοδα. Για την υπόλοιπη Ελλάδα επιβαρύνεστε τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής μας όπου είναι απαραίτητο.

 

Περίπτωση ακύρωσης- αναβολής - αλλαγής ημερομηνίας

Σε περίπτωση ακύρωσης χάνετε την προκαταβολή.

Σε περίπτωση αναβολής/αλλαγής ημερομηνίας, είναι στη διακριτική ευχέρεια του studio αν θα αναλάβει τη νέα ημερομηνία χωρίς κυρώσεις.

Τέλος, σε περίπτωση μή εμφάνισης συνεργείου, ο πελάτης αποζημιώνεται  με το τριπλάσιο του συμφωνηθέντος.Περιπτώσεις διάλυσης συμφωνίας

Σε περίπτωση ΜΗ έγκαιρης καταβολή του 70% των συμφωνηθέντων, το studio διατηρεί το δικαίωμα να μην καλύψει το γεγονός.

Σε περίπωση μη εξόφλησης των συμφωνηθέντων κατά την ημερομηνία δημιουργίας της gallery των δειγμάτων, το studio ΔΕΝ προχωρά την παραγγελία του πελάτη εωσότου τακοποιηθεί η οφειλή.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει γίνει εξόφληση της συμφωνίας ως την 28η Φλεβάρη του επόμενου ημερολογιακά έτους, το studio παραιτείται της υποχρέωσης να παραδώσει τα συμφωνηθέντα και δεν παραδίδει το αρχείο της φωτογράφισης.

bottom of page